Lär känna CSS styrelse. Del 1.

Calle11

Hej!

Mitt namn är Carl-Magnus Hansson och jag är sedan årsmötet i början av 2015 Calmare Spelsällskaps ordförande. Det betyder att detta är mitt tredje verksamhetsår som ordförande i föreningen, men jag har även varit föreningens kassör sedan starten 2010.

Detta är tänkt att bli starten på en serie inlägg om ungefär sju delar där vi utifrån ett intervjuupplägg vill att ni ska få stifta närmare bekantskap med de personer som utgör styrelsen för Calmare Spelsällskap. Så vi börjar direkt.

 

Berätta lite om dig själv:

Jag är 32 år gammal, ekonom till yrket och jobbar med primärvårds-, ersättnings- och befolkningsfrågor på Landstinget i Kalmar län, där jag varit sedan jag flyttade hem till Småland igen 2009-2010. När jag inte jobbar så försöker jag hinna med så mycket spelrelaterade aktiviteter som möjligt, synliggöra föreningen på alla tänkbara sätt samt umgås med min sambo och vänner. Jag gillar även film och tv-serier samt att teckna och måla.

 

Vilken är din roll i föreningen?

Just nu är jag som sagt ordförande i föreningen och det har jag varit sedan ca 2,5 år tillbaka. Det innebär att det är jag som bär det yttersta ansvaret för hur föreningen sköts, att vi kan ha en lokal att vara i, att vi får saker att hända liksom att vi bedriver en verksamhet med de aktiviteter som våra medlemmar vill ha eller ta del av. Det innebär också en massa annat rent administrativt arbete vilket gör att våra medlemmar så gott som enbart ska kunna ha roligt när de besöker oss och inte behöva tänka på annat, mer än att hålla god ton, göra föreningen till en trevlig plats att besök samt hålla lokalen i ett presentabelt skick.

 

Hur ser ditt spelintresse ut och vad spelar du helst?

Mitt spelintresse är långvarigt och stadigt växande. Det började med sällskapsspel och kortspel när man var liten liksom 80-talets spelkonsoler och har sedan fortsatt med dator- och konsolspel idag. Brädspel ligger mig varmt om hjärtat och ett och annat kortspel är aldrig fel.

Just nu har jag ett antal favoritspel jag gärna återkommer till.

På brädspelsområdet blir det gärna Elder Sign, Machi Koro, Age of War, Dixit, Takenoko och många fler.

Vad gäller kortspel är det mest Android: Netrunner som lockar mig till spel just nu, men det finns mycket bra som man sneglar på inom kortspelsområdet.

Figurspel har under en längre tid varit ett favoritområde i stort även om jag nuförtiden sällan finner tid till några större projekt. Men både X-wing, Star Wars Armada och Flames of War lockar mig då och då till spel fortfarande.

På datorspelsfronten blir det mycket strategispel, Civilisation är en spelserie jag gärna återvänder till, även Football Manager-serien ligger mig varmt om hjärtat och slukar många speltimmar. Age of Wonders är en annan favorit, liksom allt som någonsin släppts från Lucas Arts eller som påminner om deras härliga gamla peka-och-klicka-äventyr.

Vad gäller konsolspel så är det främst Mario Kart 8 som gäller för min del just nu.

 

Vad är det bästa med Calmare Spelsällskap?

Det bästa med Calmare Spelsällskap är att det är en ideell verksamhet som utgörs av sina medlemmar och att det får människor att under lugna och avslappnade former träffas och bara ha kul, med något de alla har gemensamt. Just att samla likasinnade och ge de som kanske annars mest suttit hemma ensamma framför en skärm eller som inte har så många att spela med en plats att mötas och vara på, det är mycket värt.

Sedan hjälper det ju givetvis om vi kan erbjuda bra spelalternativ och trevliga lokaler också.

 

Vad vill du uträtta i föreningen och vad tycker du kan bli bättre?

Mycket är bra, men allt kan alltid bli bättre. Mitt mål är alltid att nå ut till så många som möjligt för att sprida information om föreningen, nå fler och fler intresserade och få folk att veta om att vi existerar och att vi har roligt ihop, liksom att vi erbjuder bra och utvecklande aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Vi vill ju bli fler och utvecklas samt att vi gärna delar med oss av våra intressen till andra.

Som sagt kan man alltid nå ut till fler och just information, hemsida, Facebookgrupp m.m. är något som jag personligen alltid vill utveckla. Viljan att dela upplevelsen och aktiviteterna vi tillhandahåller och arrangerar är stor.

Om man har frågor kring något som rör föreningen så kan man alltid höra av sig till mig. Jag svarar gärna på det mesta om jag kan och ingen fråga är för liten eller för dum.

 

Vad har du för andra intressen än spel?

Film är ett annat stort intresse jag har. Det finns inte mycket jag inte tittar på och även tv-serier ser jag en hel del.

Annars tycker jag mycket om att umgås med min sambo och våra två katter ute på landet där vi bor. Flickvännen har även fått mig till att börja intressera mig för ett visst mått av självhushållning och nu har vi både potatis, sallad, tomater, bönor och mycket mer på gång i trädgården.

 

Vad gör du annars om dagarna – jobb, studier, annat?

Just nu är det mycket jobb, även under sommartid måste ekonomin skötas då det oftast är bundet till vissa datum i varje månad. Jag arbetar som sagt som ekonom/controller inom Landstinget i Kalmar län och har där särskilt ansvar för ersättningssystem till primärvården (hälsocentraler och läkarmottagningar), befolkningsregister och produktionsrelaterad data.

 

Till sist, har du någon dold talang?

Jag tycker om att spela gitarr, men gör det alldeles för sällan nuförtiden.